Hoe coach ik?
“Als er sprake is van een verbinding tussen mensen, in wat voor vorm van samenwerking dan ook, gebeuren er dingen die anders niet zouden gebeuren.”
Tijdens het volledige traject mag je de volgende ingrediënten verwachten die mijn aanpak typeren:
-
Stress, boosheid of angst negeren creëert een ongezonde dosis van die emotie en die ondermijnt de teamkracht enorm. Het veroorzaakt isolement, gebrekkige samenwerking, miscommunicatie, uitval, frustraties,…
Door te ontdekken hoe je er op een gezonde manier mee kan omgaan als leidinggevende, als individuele medewerker of als voltallig team, versterkt je teamkracht.
-
Spanningen, onrust, stress, trauma…horen we in ons hoofd en voelen we in ons lichaam. Daarin speelt ons autonoom zenuwstelsel een heel belangrijke rol. Mijn aanpak onderscheidt zich van andere coaches doordat ik niet enkel op mentaal vlak coach, maar net dat laagje extra meeneem, met name ons lichaamsbewustzijn. Hierdoor is de groei duurzaam en de verbinding sterker. Geen half werk dus.
-
Mensen hebben een natuurlijke drang naar verbinding. Het geeft je het gevoel dat je er mag zijn, dat je ok bent.
Er is verbinding wanneer er ruimte is voor de lastige emoties, andere meningen, conflicten… Als deze niet als ‘hinderlijk’ worden weggezet en genegeerd, maar als er naar wordt gekeken, en op een constructieve manier op wordt gereageerd.
Verbinding creëert veiligheid en zorgt voor groei. Het haalt het beste in ons naar boven.
Niet weten hoe je kunt omgaan met stress, frustraties, teleurstellingen en angsten staat verbinding in de weg. En dat heeft een negatieve invloed op de werking van je organisatie.
Want die lastige aspecten van het mens zijn, die horen er nu eenmaal bij. Ook op de werkvloer. Ze negeren lost niks op, wel integendeel.
Ik zet dus steevast in op verbinding. Verbinding tussen mezelf en de deelnemers, tussen de deelnemers onderling èn verbinding van de deelnemers met hun organisatie.
Verbinding vermindert het stressniveau onmiddellijk, en helpt ook andere lastige emoties te verteren. Dit gebeurt dankzij de activatie van de ventrale nervus vagus, 1 van de 3 onderdelen van ons autonoom zenuwstelsel.
Die verbinding werkt ook verder na de sessie, doordat er tijdens de sessies praktische tools worden aangereikt die ook later makkelijk inzetbaar zijn.
-
Mijn coachings zijn altijd wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie (ACT), Somatic Experiencing en op de biologie rond stress.
Daarenboven haal ik inspiratie bij verschillende doctors en psychologen (Luc Swinnen, Brené Brown, Kelly McGonigal, Peter Levine, Stephen Porges, Gabor Maté …).
Deze kennis breng ik over op een bevattelijke, praktische, ervaringsgerichte manier. Zo ontdekken de deelnemers wat stress/angst/boosheid is, hoe ze erop reageren, hoe ze er anders mee om kunnen gaan enz..
En dat aan de hand van laagdrempelige èn wetenschappelijk onderbouwde oefeningen die leiden tot inzichten en groei.
-
Tijdens mijn gevarieerde loopbaan verzamelde ik heel wat relevante ervaring, die ik tijdens elke sessie inzet:
Het is dankzij deze rugzak aan kennis en ervaring dat ik vaststelde dat het ontbreken van verbinding een groot pijnpunt is in veel organisaties.
Het is diezelfde rugzak aan ervaring die me prikkelt om hier verandering in te brengen.
-
Wat ik doe, doe ik met volle overtuiging en met kei veel goesting, en dat werkt keer op keer enthousiasmerend.